ETEN & DRINKEN

Tussendoortjes

Wij hechten als school veel belang aan gezonde voeding. Geef uw kind daarom enkel gezonde tussendoortjes mee: fruit, rauwe groentjes of een droge koek (meer koek dan chocolade). Daarnaast vragen wij om zo veel mogelijk water mee te geven om te drinken. Wij willen het gebruik van suikerrijke (fris)dranken tijdens de schooluren vermijden.

Het schoolteam maakte enkele afspraken:

 • Woensdag = fruitdag
  We eten enkel fruit als tussendoortje
 • Vrijdag = waterdag
  We drinken enkel water

Verpakkingen

Ons gezonde drank- en eetbeleid hangt nauw samen met ons milieubeleid. We vragen om verpakkingen van koekjes, aluminium- en plasticfolie te vermijden. Dit betekent dat fruit wordt meegegeven in een fruitdoosje, koekjes in een koekendoosje en boterhammen in een brooddoos. Geef uw kind bij voorkeur een herbruikbare drinkbus mee naar school.

Schoolrestaurant

Uw kind kan op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag warm eten bij ons op school. In de refter bieden wij een maaltijd aan met soep, hoofdgerecht en een gezond dessertje. Er is ook de mogelijkheid om enkel soep te bestellen. Tijdens de maaltijd wordt er ook steeds water voorzien.

Het weekmenu wordt op dinsdag meegegeven. De inschrijving gebeurt op woensdag voor de week nadien. De afrekening gebeurt via facturatie.

De prijs voor een warme maaltijd bedraagt:

 • € 3.50 / dag voor een kleuter
 • € 4.00 / dag voor een kind van het lager onderwijs
 • € 0.40 / dag voor het nuttigen van enkel soep

Verjaardagen / traktaties

Elk kind dat jarig is wordt gevierd in de klas. U bent als ouder niet verplicht om iets mee te geven. Indien u toch iets wil meegeven, vragen we u om volgende afspraken te respecteren:

 • Kies voor een zo gezond mogelijke traktatie: fruit, rauwe groentjes, wafeltjes, cake, … . Snoep en frisdranken dienen ten alle tijden vermeden te worden.
 • Geef geen individuele cadeautjes mee om uit te delen aan de klasgenoten.