VIERDE LEERJAAR

Over onze klas

Leerkracht? juf Dorien
E-mailadres? dorien.joris@go-de-groeiboog.be

Wat doen wij allemaal in de klas?
In de vierde klas zwoegen en zweten we hard, want juf Dorien stoomt ons klaar voor de laatste graad van onze basisschool.
Heel veel leerstof verwerken we in kleinere groepjes, per twee of zelfstandig, want we leren plannen, samenwerken en probleemoplossend denken.
Onze wiskundige kennis wordt heel wat uitgebreider. Getallen met een komma komen ook aan bod.  We kunnen zelfstandig naar de winkel om iets te kopen en we weten hoeveel centjes we moeten terugkrijgen.
In de lesjes meetkunde leren we werken met meerdere instrumenten om netjes figuren te tekenen. Een geodriehoek en een passer komen goed van pas. 
Naast wiskunde is ook Nederlands nog steeds een heel belangrijk vak.  We hebben de nodige aandacht voor de werkwoorden in de tegenwoordige tijd, we leren mooie zinnen bouwen en  zinsdelen en hun benamingen zijn steeds meer van belang. Wie weet wil er later wel iemand auteur worden?
Tijdens de lesjes wereldoriëntatie heeft België en haar provincies geen geheimen meer voor ons. We keren terug in de tijd en staan stil bij de soorten energie in ons land.  We beseffen dat energiezuinig leven steeds belangrijker is.  Wat dacht je ervan als we allemaal eens hernieuwbare energie zouden gaan gebruiken?
De juf leert ons meer stil te staan met wat er rondom ons in de wereld gebeurt.  We volgen samen de actualiteit en we ontdekken dat we best wel in een boeiende wereld leven.
We leven ons uit op muzisch vlak: bewegen, dramatisteren, werken met media… als we maar creatief kunnen zijn.
Regelmatig maken we ook een leuke uitstap of een leerwandeling.
Kom jij ook naar onze gezellige klas?

Klik hier* om naar de beveiligde pagina met de foto’s van al onze activiteiten te gaan.

* Deze pagina is enkel toegankelijk met een code. Vraag deze aan bij de klasleerkracht.