ONZE SCHOOLVISIE

Leren is een feest

Zoek je een school waar kinderen zichzelf mogen zijn? Waar vriendschap, leerplezier en het ontwikkelen van zelfvertrouwen voorop staat? Waar leerlingen regelmatig van hun schoolbank komen en vrolijke ontdekkingstochten maken in de wondere wereld van zelf- standigheid, van cijfers en letters? Gevonden! GO! Basisschool De Groeiboog is zo een school. De Groeiboog telt drie vestigingsplaatsen: Borlo, Jeuk en Mielen. Leerplicht wordt hier … leerplezier!

Vrolijke geluiden

De stem van de kinderen wordt gehoord. De leerlingen luisteren naar elkaars mening en leren omgaan met verschillen. We organiseren kringgesprekken, boeiende klasoverschrijdende projecten, maken gebruik van coöperatieve werkvormen en bewegingstussendoortjes. Met maandelijkse anti-pestactiviteiten en complimentendag wijzen we op de kracht van sociale vaardigheden en bouwen we aan een fijne groepssfeer.

Leercadeautjes voor iedereen

We spelen in op de interesses van de leerlingen. Stimulerend materiaal zorgt ervoor dat leren eigentijdser dan een werkboekje wordt. Spelenderwijs vergroten de kinderen hun woordenschat. Uitdagende taalopdrachten moedigen aan tot een sprong vooruit. Is taal wel je ding, maar niet helemaal mee met cijfers? We respecteren verschillen in leertempo. Als het nodig is, versnellen of vertragen we. We bieden differentiatie op drie niveaus. Zo jongleren we met verbredings- en verdiepingsoefeningen, individuele begeleiding, zelfstandig werken en verlengde instructie, … Leren wordt een plezier voor elk kind.

Blije kinderen

Met onze respectvolle juffen en meesters, kindvriendelijke klasinrichting en unieke schoolsfeer toveren we een glimlach op het gezicht van elk kind. De kinderen voelen zich goed in hun vel en zijn helemaal klaar om nieuwe dingen te ontdekken. Met plezier op het oog en een rugzak vol leerkansen groeien de kinderen uit tot blije persoontjes!